6min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Na de première van de Xbox 360-console op MTV, afgelopen week, heeft Microsoft tijdens de E3-entertainmentbeurs in Los Angeles bekendgemaakt dat er inmiddels ruim 160 gametitels in ontwikkeling zijn voor Xbox 360. Een van de recentste aankondigingen is dat Square Enix – ontwikkelaar en uitgever van de wereldberoemde ‘FINAL FANTASY’-serie, waarvan wereldwijd ruim 60 miljoen exemplaren zijn verkocht – ‘FINAL FANTASY XI’ voor Xbox 360 en Xbox Live zal uitbrengen. Maar ‘FINAL FANTASY XI’ is pas het begin: Square Enix zal nauw met Microsoft samenwerken op het gebied van Xbox 360 en Xbox Live.

Ook de bekende gamesuitgever EA heeft een groot aantal titels voor Xbox 360 op stapel, waaronder ‘Need for Speed Most Wanted’, ‘FIFA 06’, ‘The Godfather The Game’, ‘Tiger Woods PGA TOUR 06’, ‘Madden NFL 06’ en ‘NBA Live 06’.

Op Xbox 360 kunnen ook bestaande en nieuwe games voor Xbox gedraaid worden. Verder zijn er al ruim 160 games in ontwikkeling voor Xbox 360, waarvan er dit jaar naar verwachting al 25 tot 40 zullen verschijnen. Al deze games zijn geoptimaliseerd voor high-definition weergave (720p en 1080i). Tot de nieuwe games, waarvan vele alleen voor deze console zullen verschijnen, behoren:

‘Blue Dragon’ (Microsoft Game Studios, Mistwalker Inc.) van Hironobu Skaguchi, de originele bedenker van de ‘FINAL FANTASY’ series. Dit is een uitgebreide role-playing game (RPG) met orgineel werk van de artiest Akira Toriyama, bekend van ‘Dragonball’ animatieserie en manga.

‘Call of Duty 2’ (Activision Publishing Inc., Infinity Ward), het vervolg van het Spel van het Jaar 2003, brengt de chaos en de intensiteit van de Tweede Wereldoorlog tot leven. Met ongekend gedetailleerde graphics, geavanceerde AI en non-stop actie.

‘Condemned: Criminal Origins’ (SEGA, Monolith Productions Inc.) is een psychologische first-person thriller met fotorealistische graphics, geavanceerde AI en een ongekend spannende sfeer. Tijdens de jacht op een seriemoordenaar moeten de spelers allerlei gevechten aangaan in omgevingen die onvoorspelbaar en angstaanjagend realistisch zijn.

‘Dead or Alive 4’ (Tecmo Inc., Team Ninja), spannende vechtgame dat gebruikmaakt van alle mogelijkheden die Xbox 360 te bieden heeft.

‘DEAD RISING (voorlopige titel)’ (Capcom, Capcom) is het verhaal van een ambitieuze freelance fotojournalist die moet zien te overleven tegen een eindeloze stroom zombies. ‘DEAD RISING’ speelt zich af in een realistisch winkelcentrum, waar spelers alles kunnen gebruiken dat ze kunnen vinden om de vleesetende zombies van zich af te houden, terwijl ze zoeken naar de waarheid achter deze gruwelijke epidemie.

‘The Elder Scrolls: Oblivion’ (Bethesda Softworks/2K Games, Bethseda Game Studios) is een uitgebreide role-playing game (RPG) en is een belangrijke stap vooruit op het gebied van gaming. ‘Oblivion’ is het nieuwste hoofdstuk in de succesvolle ‘Elder Scrolls’-sage waarin gebruik wordt gemaakt van de hardware van de volgende generatie spelconsoles om gamers een levensechte spelervaring te bieden.

‘Full Auto’ (SEGA, Pseudo Interactive Inc.) is een geheel nieuw combat-racegame waarin de wetten van de natuurkunde realistisch worden toegepast voor enorme crashes en de geweldigste destructieve ervaring ooit in een racegame. Spelers racen met gedetailleerde auto’s door drukke straten, waarbij ze andere auto’s en gebouwen die in de weg staan, gewoon verwoesten.

‘Gears of War’ (Microsoft Game Studios, Epic Games Inc.) combineert de beste elementen van tactische actiegames met die van survival horrorgames. Spelers moeten de mensheid helpen te overleven tegen de Locust Horde. Met intense high-definition visuals die zo uit een film zouden kunnen komen, lijkt het alsof gamers een actiefilm besturen.

‘Kameo(tm): Elements of Power(tm)’ (Microsoft Game Studios, Rare Ltd.) is een actie-adventure game met RPG-elementen voor zowel beginnende als gevorderde spelers van alle leeftijden. Gemaakt door de beroemde gameontwikkelaar Rare, gaan gamers in ‘Kameo: Elements of Power’ op een magische en spannende reis, vol intense gevechten, ontdekkingen en innovatieve morph-to-fighter actie.

‘Lost Odyssey’ (Microsoft Game Studios, Mistwalker), is een RPG van de volgende generatie, ontwikkeld door de beroemde artiesten Takehiko Inoue (Japanse manga artiest, bekend geworden met ‘Slam Dunk’), Kiyoshi Shigematsu (een beroemde Japanse schrijver) and Nobuo Uematsu (Japanse musicus, die onder andere de muziek voor de ‘FINAL FANTASY’ games heeft gecomponeerd). Deze game wordt geproduceerd door Hironobu Sakaguchi, maker van de originle ‘FINAL FANTASY’ serie.

‘NINETY-NINE NIGHTS’ (Microsoft Game Studios, Q Entertainment/Phantagram Ltd.) is een gloednieuwe fantasy-actiongame van Tetsuya Mizuguchi, de maker van ‘Space Channel 5,’ ‘Rez’ en het recente ‘Luminese’, ontwikkeld in samenwerking met de bekende Koreaanse ontwikkelaar Phantagram.

‘The Outfit’ (THQ Inc., Relic Entertainment) biedt explosieve en realistische actie tijdens de Tweede Wereldoorlog in een nieuwe third-person actiegame. ‘The Outfit’ combineert intense squad-based gevechten met gemakkelijk te gebruiken strategische spelelementen. ‘The Outfit’ neemt gamers mee achter de vijandelijke linies, in tal van gevechten tegen de nazi’s.

‘Perfect Dark: Zero(tm)’ (Microsoft Game Studios, Rare) is de voorloper van het populaire game ‘Perfect Dark®.’ Het verhaal speelt zich af in het jaar 2020 – jaren voor het originele game – en laat zien waar Joanna Dark, een van de dodelijkste speciale agenten vandaan komt.

‘Project Gotham Racing® 3’ (Microsoft Game Studios, Bizarre Creations Ltd.) is de nieuwste game in de bekende ‘Project Gotham Racing’-serie, met tal van nieuwe spelmogelijkheden voor racefans. In ‘PGR(tm) 3′ kunnen gamers de ultieme verzameling superraceauto’s creëren en voor het eerst in high-definition weergeven. Daarna kunnen ze met deze racemonsters een totaal nieuwe wereld betreden, waar de winnaar wordt bepaald door ‘style’.

‘QUAKE 4(tm)’ (Activision, id Software and Raven Software) is het vervolg van het beroemde game ‘QUAKE II(tm)’. In een oorlog om te overleven tegen een wrede vijand, is de enige manier om ze te verslaan, om één van hen te worden.

‘Saint’s Row’ (THQ, Volition Inc.) gebruikt de kracht van het Xbox 360-platform om een filmachtig verhaal te combineren met ongekende gamemogelijkheden. Dit is de volgende ontwikkeling in volledig open games, waarin spelers zich ontwikkelen van een kleine crimineel tot de grote baas van een criminele organisatie, in een niet-lineaire omgeving dat zich aanpast en reageert op alles dat de speler doet. ‘Saint’s Row’ kan zowel single-player als online multiplayer gespeeld worden.

‘Test Drive® Unlimited’ (Atari, Eden Games) is de ultieme game voor auto- en motorfans. In ‘Test Drive Unlimited’ kunnen gamers met de snelste en meest exotische voertuigen racen in Hawaiï, over ruim 1.500 kilometer wegdek.

Eind juni zal Xbox Live meer dan 2 miljoen abonnees tellen, twee maal zo veel als een jaar geleden. Eind dit jaar zullen er ruim 300 multiplayer games beschikbaar zijn voor Xbox Live, waaronder nieuwe titels, zoals ‘Tony Hawk’s American Wasteland(tm)’ (Activision), ‘Star Wars Battlefront(tm) II’ (LucasArts) en ‘Burnout(tm) Revenge’ (Electronic Arts) voor Xbox, en ‘PGR 3’ (Microsoft Game Studios), ‘Madden NFL 06’ (Electronic Arts) en ‘Call of Duty 2’ (Activision) voor Xbox 360. Zodra de nieuwe console wordt gelanceerd, kan het abonnement op Xbox Live naadloos overgaan van Xbox naar Xbox 360.

Spelers met een Xbox 360 en een breedbandverbinding krijgen kosteloos een ‘Silver’-abonnement van de Xbox Live-dienst. Via het ‘Silver’-abonnement hebben gamers direct toegang tot de Xbox Live-Marketplace, waar ze demo’s en trailers, levels, maps, wapens, voertuigen, skins, klassieke arcadegames, kaart- en bordspellen, en andere content direct kunnen downloaden naar de harde schijf van hun Xbox 360. Gamers kunnen ook voicechatten met hun vrienden en tekst- en spraakberichten sturen en ontvangen.

Daarnaast krijgen Xbox 360-eigenaars die nieuw zijn op Xbox Live gratis een maand lang het volledige lidmaatschap: Gold. Zo kunnen ze alles proberen dat deze dienst te bieden heeft, inclusief online multiplayer gaming, online toernooien en exclusieve content.

Xbox Live Gold-abonnees hebben ook toegang tot de ‘Spectator mode’. In ‘PGR 3’ kunnen ze bijvoorbeeld hun vrienden en de beste gamers ter wereld live volgen tijdens het gamen. Ze krijgen ook direct te horen als vrienden gamesrecords breken en kunnen overal en altijd tegen anderen spelen. Microsoft verwacht dat de helft van alle Xbox 360-consoles uiteindelijk via Xbox Live worden aangesloten.