2min

Tags in dit artikel

, ,

Op de E3 in Los Angeles was ook randapparatuurfabrikant Saitek aanwezig met een stand. The Inquirer zag daar drie nieuwe producten die er uitsprongen.


© The Inquirer

Als eerste heeft Saitek een nieuwe lijn joypads op stapel staan. Opmerkelijkste feature op deze joypads zijn dat de één van de twee analoge sticks kan dienen als muis, door op de joypad een schakelaartje om te zetten. Daardoor hoeft een gamer niet steeds te wisselen tussen de joypad en zijn muis. Zoals gezegd zijn er drie modellen. Het goedkoopste model gaat ongeveer 19 dollar kosten. Voor 5 dollar meer krijgt de koper een versie met rumble en voor nog eens 5 dollar zorgt Saitek ervoor dat er geen draadjes meer nodig zijn.


© The Inquirer

Ook was er op de stand een nieuwe joystick/throttle combinatie te zien. Zoals gewoonlijk bij dit soort combo’s is ook deze set rijkelijk voorzien van allerhande knopjes. De nieuwe X52 combo van Saitek voegt hier echter nog een lcd-scherm aan toe waarop diverse informatie op af te lezen is. De sensors in de joystick zitten dit keer in een vacuum ruimte en hebben geen contactpunten. het feit dat de sensor geen contact meer maken heeft overigens geen invloed op de prestaties van de set. Uit een korte demo bleken alle bewegingen vloeiend en zonder lag uitgevoerd te kunnen worden.


© The Inquirer

Als laatste was er ook nog een prototype van Saitek’s nieuwe Pro Gamer Command Pad te zien. Dit apparaat wat dient als vervanging van het linkergedeelte van het toetsenbord heeft een verstelbare plaat voor de handpalm. Dat is een hele verbetering ten opzichte van Saitek’s huidige Gamers Keboard model. Het ergonomische ontwerp is erg nuttig voor gamers die veel gebruik maken van het keyboardgedeelte waar de W/A/S/D/F toetsen zijn terug te vinden. Voorlopig is het model dus een prototype, maar de verwachting is dat het uiteindelijk ontwerp niet heel veel zal afwijken van het prototype.