1 min

Tags in dit artikel

,

Hogeschool Inholland blijft zich opwinden over de protestsite www.injeholland.nl. Met een kort geding probeert Inholland de beheerder tot sluiting van de internetpagina te dwingen.

De makers schenden volgens de school het merkrecht, en bezoekers uiten anoniem strafbare bedreigingen, beschuldigingen en beledigingen. De school meent dat in het gastenboek op de site alle normen en waarden zijn overschreden.

In de rechtszaak tegen oud-student J. Kaasjager eist het bestuur daarom dat hij de namen afstaat van de mensen die anoniem berichten plaatsten. Een woordvoerder van Inholland kon donderdag niet zeggen wat de school met die gegevens wil doen.

Vorige maand kwam Inholland ook al in actie tegen de website. Op de pagina stond een oproep aan terreurorganisatie al-Qaeda om bommen op gebouwen van de school te gooien. De provider werd met succes gevraagd de site te sluiten. Zonder de omstreden oproep en misbruikte huisstijl brachten de makers de pagina onder bij een nieuwe internetaanbieder.

Kaasjager begon de internetpagina uit ontevredenheid over zijn opleiding scheepsbouwkunde aan de hogeschool Inholland. Na zijn afstuderen kreeg hij het verzoek van medestudenten om met de site door te gaan.

Het kort geding van Inholland tegen de beheerder van de site dient op 7 juni voor de rechtbank in Den Haag.