2min

Tags in dit artikel

, , ,

Startpagina.nl werkt samen met de Nationale Kinderkrant aan een speciale website voor kids in de leeftijd van 9 tot 13 jaar. De website Startpaginakids.nl gaat per 1 september 2005 de lucht in.

De vormgeving van deze speciale kinderstartpagina is heel anders dan de reguliere startpagina, er is minder tekst en meer beeld op de portal te vinden. Ook de inhoud zal helemaal zijn toegespitst op alles wat kinderen interesseert: de portal wijst hen de weg naar de leukste kleurplaten, games en meer.

De groep waar deze startpagina voor kids zich op richt – de hoogste groepen van de basisschool – is heel actief op het internet, maar heeft andere wensen dan de volwassen startpagina-gebruiker. Eén van de initiatiefnemers is Annemieke Sijthoff, redactrice van de Nationale Kinderkrant: “Afgelopen maand hebben we onze lezers gevraagd hoe zo’n internetportal er uit zou moeten zien en wat er allemaal op te vinden moet zijn. Uit ons onderzoek onder leerlingen van groep 6, 7 en 8 bij 1.000 basisscholen blijkt dat kinderen heel enthousiast zijn over een eigen kinderstartpagina en dat ze precies weten wat ze daar dan op willen zien.”

Wanneer ze zoeken naar een bepaald onderwerp, zien kinderen liever een plaatje met een verhaaltje dan alleen een link met omschrijving. De jonge surfers zijn ook heel duidelijk over welke links en rubrieken zeker niet mogen ontbreken; zo zijn onderwerpen als ‘games’, ‘K3’ en ‘Nickelodeon’ enorm populair bij deze leeftijdsgroep.

Jim Stolze, hoofdredacteur van Startpagina.nl, ziet de komst van de kinderstartpagina als een logische stap: “Startpagina.nl is groot geworden doordat eind jaren negentig een grote groep internetters het World Wide Web ging verkennen. De kids waar we ons op richten met de kinderstartpagina hebben zeer specifieke interesses die vragen om een totaal andere benadering. Met Startpaginakids.nl bieden we ook hen een handige start op het internet.”