1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Alhoewel Apple zeer terughoudend blijft in het verstrekken van infomatie over haar nieuwe hardwareplatform, gaan de geruchten rond over de waarschijnlijke samenstelling daarvan. Alhoewel de release van een Intel-based system nog wel een tijd op zich laat wachten, lekt er toch het een en ander aan informatie naar buiten.

Waarschijnlijk is dat Apple gebruik zal gaan maken van een systeem gebaseerd op de Yonah core van Intel, welke niets minder is dan een Dual core cpu gebaseerd op de Pentium M architechtuur. Yonah word momenteel door Intel gepromote als de eerste dual core chip op basis van een 65nm procedé. De chip zal volgens Intel aanzienlijk beter presteren dan de huidige generatie cpu’s, tegen een lager verbruik. Core snelheden zijn nog niet bekend, al lopen de demomodellen momenteel op 2.0 Ghz.

Alhoewel de chip door Intel als een notebook-chip bedoeld is, weerhoud het Apple er niet van om er gebruik van te maken in haar desktop assortiment. Gezien de eigenschappen van de chip, streeft Apple waarschijnlijk naar een geluidsarm systeem en de daarbij behorende voordelen.