2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Rockstar heeft gisteren een officiële reactie gegeven op de, door een Nederlander geschreven, "Hot Coffee" mod. Met de mod is het mogelijk om sexscenes te spelen in het populaire spel GTA: San Andreas.

De mod zorgde in de Verenigde Staten en in Australië voor veel ophef. Het spel was in de VS door het Entertainment Software Rating Board (ESRB) geclassificeerd op (M) Mature 17+. Echter, door de mod zou het spel een AO (Adults Only) classificatie zou moeten hebben. Alhoewel het bedrijf volledig meewerkt aan het onderzoek van de ESRB heeft het naar eigen zeggen geen schuld aan het hele debacle.

Volgens Rockstar is de mod het werk van een vastberaden groep van hackers die veel moeite hebben moeten doen om de officiële scenes in het spel aan te passen. Het bedrijf zegt verder dat de hackers het software user agreement hebben geschonden door de source code van het spel te veranderen. Het bedrijf respecteert de mod-community, maar is bang dat de mod door de verschillende instanties verward zal worden met het officiële spel.

"De Hot Coffee scenes kunnen niet gemaakt worden zonder de source code van het spel te herschrijven en duidelijke technische aanpassingen aan het spel te maken. We werken momenteel aan een betere beveiliging van de source code om zo te voorkomen dat het spel veranderd wordt door de "Hot Coffee" mod", aldus Rockstar. Het bedrijf heeft niet ontkend, maar ook niet toegegeven dat de scenes verborgen zitten in het officiële spel, maar doet wel openlijk afstand van de mod.