2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Xbox Live, de populaire wereldwijde dienst voor online console games en entertainment van Microsoft, bewijst opnieuw dat gamers uit de hele wereld op zoek zijn naar een gepersonaliseerde en sociale online gamebeleving.

In slechts één jaar is dankzij een exponentiële groei het aantal leden van Xbox Live verdubbeld tot ruim twee miljoen gamers uit de hele wereld. Dit betekent dat gemiddeld elke 30 seconden een nieuwe gamer lid wordt van Xbox Live.

"Het feit dat we de mijlpaal van twee miljoen leden in zo’n korte tijd hebben behaald, spreekt boekdelen over de diepgang en levendigheid van de Xbox Live community", zegt Robbie Bach, senior vice president van de Home and Entertainment Division en chief Xbox officer van Microsoft. "Deze enorme groei onderstreept de boeiende content en de fascinerende beleving die Xbox Live biedt. De service bouwt voort op de creatieve kracht van het individu en de passie van een wereldwijde gemeenschap."

Het behalen van de mijlpaal van twee miljoen leden is grotendeels te danken aan een groeiend aantal videogametitels met een ongekende online beleving, de beschikbaarheid van spannende, te downloaden content om de gamebeleving verder uit te breiden alsook de levendige, actieve online gemeenschap. Tot op heden is er ruim 20 miljoen keer content gedownload, wat bewijst dat gamers vandaag toegang hebben tot en meer extra content downloaden dan ooit tevoren. Zo kunnen zij hun gamebelevingen verder verbeteren, bijvoorbeeld met nieuwe levels, maps en wapens.

Xbox Live gamers hebben ook de komende maanden genoeg om naar uit te zien, door zowel titels voor de huidige generatie, als de lancering van Microsofts langverwachte videogame- en entertainment¬systeem van de volgende generatie: Xbox 360. Bij de lancering van deze console, tijdens de komende feestdagen, zal Xbox Live gamers uit de hele wereld – naar verwachting – ruim 300 multiplayer games bieden voor Xbox en Xbox 360. Tot de nieuwe Xbox 360-titels zullen ‘Perfect Dark Zero’ (Microsoft Game Studios), ‘Project Gotham Racing 3’ (Microsoft Game Studios), ‘Madden NFL 06’ (Electronic Arts Inc.), ‘Dead or Alive 4’ (Tecmo Inc.) en ‘Call of Duty 2’ (Activision Inc.) behoren. Voor de huidige generatie blijven game-uitgevers Xbox Live ondersteunen met games als ‘Tony Hawk’s American Wasteland’ (Activision), ‘Star Wars Battlefront II’ (LucasArts) en ‘Battlefield 2: Modern Combat’ (Electronic Arts).