1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Aladdin’s softwarebeveiliging- en licentietoepassing HASP beschermt voortaan ook applicaties die draaien op Apple’s nieuwe Mac met Intel processoren. Hiermee bevestigt Aladdin wederom zijn streven om direct bescherming te bieden aan de nieuwste ontwikkel- en gebruikersplatformen. HASP biedt ontwikkelaars, die applicaties maken voor Macintosh met Intel processoren, bescherming en flexibiliteit bij de licensering van hun software.

Apple’s Mac computers met Intel processoren zijn vanaf volgend jaar juni beschikbaar. Aan het einde van 2007 wil Apple alle Macintosh modellen hebben voorzien van Intel processoren. Hiermee zal de vraag naar bescherming tegen softwarepiraterij op dit nieuwe platform aanzienlijk toenemen.

“We weten hoe belangrijk het is voor ontwikkelaars- en uitgevers van software om zo vroeg mogelijk in de ontwikkelfase een DRM-oplossing te kunnen implementeren”, vertelt Johan Scheffel, Regional Sales Manager Software DRM bij Aladdin. Direct na de aankondiging van Apple hebben we er daarom voor gezorgd dat HASP ook Mac computers met Intel processoren ondersteunt. Hiermee houden we vast aan onze traditie om direct een oplossing te bieden voor nieuwe platformen.”

Aladdin’s HASP is voorzien van een zogenaamde ‘enveloppe’, een antipiraterij technologie waarmee een applicatie versleuteld kan worden en die daarbij verschillende lagen bescherming tegen hacking biedt. Hiermee garandeert Aladdin een hoog beschermingsniveau voor het intellectueel eigendom van de ontwikkelaar.