2min

Tags in dit artikel

, ,

Kingston Technology, onafhankelijk internationaal marktleider op het gebied van geheugenproducten, heeft in de Verenigde Staten patent verkregen op de KT2400 Dynamic Burn-in Tester (patent no. 6,910,162 B2). Dit testplatform is door Kingston zelf ontwikkeld en ontworpen om in servergeheugenmodules zogenoemde early-life-failures op te sporen. Daarmee brengt Kingston de kwaliteitsnorm van de servergeheugens op een uniek hoog niveau.

De Kingston KT2400 tester is oorspronkelijk bedoeld voor servergeheugenmodules, maar kan eenvoudig worden aangepast om ook de meest uiteenlopende andere soorten geheugenmodules te testen.

"We zijn bijzonder trots op het patent voor de KT2400.", stelt dr. Ramon Co, vice president Worldwide Test Engineering van Kingston en mede-uitvinder van de tester. "In het begin wilden we een tester realiseren die modules aan een reeks stringente tests zou onderwerpen om zo de meest extreme omstandigheden te simuleren die in een serveromgeving kunnen optreden. Maar als een conventioneel als ‘goed’
geteste geheugenmodule later tóch fouten vertoont, is dat meestal in de eerste drie maanden van normaal gebruik, de zogenoemde early-life-failures (ELF). De kans op fouten na die eerste drie maanden is heel klein. We stelden ons uiteindelijk tot doel een tester te ontwerpen die de ELF-periode simuleert, zodat twijfelachtige modules direct door de mand vallen."

KT2400 Burn-in Tester
Met de zogenoemde Advanced Testing Controllers – speciaal ontworpen testboards – kan iedere KT2400 tester tot 500 modules tegelijkertijd testen. Tijdens het testproces worden de modules onderworpen aan hoge temperaturen, een grote fysieke belasting en hoge elektrische spanningen. Daarbij worden alle geheugencellen afzonderlijk en gedurende een vooraf gespecificeerde tijdsduur ‘getraind’. Zo verlopen de eerste drie maanden van het leven van de modules versneld. Modules die tijdens de tests niet volgens de strengste specificaties blijven presteren, worden vernietigd. Alleen de resterende modules worden uitgeleverd. De kans dat die nog ELF’s zullen vertonen, is nihil.