1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Netscape heeft afgelopen maandag een nieuwe versie van haar Netscape 8 browser uitgebracht. Daarmee is de browser net zo up to date als de Firefox browser, die als basis dient voor de Netscape browser.

Netscape 8.0.3.3 bevat alle verbeteringen die ook in de laatste Firefox update zaten. Dat betekent dat het voorzien is van alle patches tot en met Firefox versie 1.06, die afgelopen maand werd uitgebracht door de Mozilla Foundation.
Twee weken geleden bracht Netscape al een tussentijdse patch uit voor de twee grootste lekken in de browser. Deze twee lekken werden in juli al gedicht in de Firefox browser. Met de laatste patch heeft Netscape ook de overgebleven tien bugs verholpen.

Net als bij Firefox krijgen gebruikers automatisch een melding voor de nieuwe update. Versie 8 van de Netscape browser heeft verder ingebouwde beveiliging tegen phishing en spyware. Alhoewel het dus standaard gebruikt maakt van de Firefox Gecko engine voor het renderen van de pagina’s, ondersteunt de browser ook Microsoft’s Internet Explorer engine. Gebruikers kunnen wisselen tussen de engines, wat handig is voor sites die alleen met Microsoft’s browser bekeken kunnen worden.

Geïnteresseerden kunnen de browser hier downloaden.