1 min

Tags in dit artikel

, ,

Een aatal incassobureaus hoopt met een digitale schandpaal weigerachtige bedrijven tot betalen te dwingen. Wie na herhaaldelijke verzoeken nog steeds zijn rekeningen niet betaald. loopt het risico tot "Wanbetaler van de dag" verkozen te worden op de website Incassoregister.nl

De actie is een initatief van Incassoregister.nl, een database van 400 incassobureaus en 250 deurwaarders. De site zegt hiermee bij te willen dragen aan ‘een betere betalingsmoraal’. ,,In Nederland heb je zo’n 12.000 bedrijven die stelselmatig niet betalen. Dat stuit met ongelofelijk tegen de borst", zegt Hans van Heertum, de man die het plan bedacht.

Het bedrijf Aanset was als eerste de klos. Op de website viel te lezen dat het bedrijf uit Zoetermeer voor maar liefst €41,65 aan onbetaalde rekeningen had uitstaan. De wisseltrofee ging naar ICT Search uit Breda, dat voor €1400,63 in het krijt zou staan.

De Nederlandse Vereniging van Incasso Ondernemers (NVI) vindt de uitverkiezingen ‘moreel gezien echt niet kunnen’. ,,En juridisch zetten we er vraagtekens bij", zegt bestuurslid Robert Mijnsbergen, die benadrukt dat Incassoregistratie.nl geen lid is van de NVI.