2min

Tags in dit artikel

, , ,

Randapparatuurfabrikant Logitech heeft vandaag een drietal nieuwe producten gepresenteerd die gericht zijn op veeleisende gamers. Het betreft twee nieuwe lasermuizen en een keyboard. Alle producten maken deel uit van Logitech’s nieuwe G-serie.

Als eerste is er de G5 Laser Mouse. De muis heeft een resolutie van maximaal 2000dpi, maar die kan ook verlaagd worden naar 400dpi. Het model heeft een full-speed USB data transfer en heeft een image processing van 6,4 megapixels per seconde. De muis is ook voorzien van een cartridge waar de gebruiker gewichtjes in kan stoppen of verwijderen om zo de muis naar wens aan te passen. Het model is beschikbaar in de kleuren silver, black en rust.

De G7 Laser Cordless Mouse heeft dezelfde specificaties als zijn kleine broertje, maar is wel draadloos. Dankzij een 2.4 GHz wireless verbinding haalt ook deze muis een full-speed USB data transfer. Beide muizen zijn tevens de eerste muizen van Logitech met deze functie. Dat betekent dat de apparaten 500 reports per seconde kunnen versturen. Een standaard USB muis haalt ongeveer 60 tot 125 reports. De G7 komt verder met twee ultralichte Li-ion accu’s. Het basistation kan tevens als oplader dienen voor de accu die op dat moment niet in gebruik is.

Zoals gezegd is er ook een nieuw keyboard en dat is het G15 Gaming Keyboard. Het keyboard is ook gericht op gamers en maakt een prima combinatie met één van de twee muizen. Het apparaat is voorzien van 18 programmeerbare toetsen. Ook is er een knop voorzien die de Windows toets uitschakeld. Zo kan de gamer nooit meer op die toets drukken tijdens het gamen.
De toetsen zijn verlicht en er zijn onder het keyboard kabelsleuven aangebracht voor de kabels van bijvoorbeeld een muis en een headset.

Meest opvallende feature aan het toetensbord is echter het kantelbare LCD-scherm. Het scherm heeft ingebouwde verlichting en kan systeeminformatie weergeven, maar kan ook game stats weergeven of de berichten van een instant messenger tonen. Verder kan het LCD-scherm gebruikt worden voor het opnemen van macro’s die vervolgens weggeschreven kunnen worden onder één van de 18 programmeerbare toetsen.

De G5 Laser Mouse heeft een richtprijs van 69,99 dollar, terwijl er voor de G7 Laser Cordless Mouse 99,99 dollar neergeteld moet worden. Het G15 Gaming Keyboard wisselt voor 79,99 dollar van eigenaar. Alle apparaten zullen in september in de schappen verschijnen.