2min

Tags in dit artikel

, ,

Het Japanse bedrijf Sony heeft vorige week een nieuwe, op flash gebaseerde, MP3-speler aan haar assortiment toegevoegd. Het apparaatje heeft de naam Walkman Bean gekregen wat ook terug te zien is aan het apparaatje.

Het apart gevormde apparaatje is volgens Sony gebaseerd op het bekende snoepje, de jellybean. Het heeft dan ook de vorm van een boon en is verkrijgbaar in vier vrij standaard kleuren met een exotische naam. De verkrijgbare kleuren zijn Tropical Ice (Blauw), Cotton Candy (Roze), Licorice (Zwart) en Coconut (Wit).

Sony is uiteraard lyrisch over haar nieuwe spelertje dat Sony’s positie ten opzichte van marktleider iPod moet versterken. "De Walkman Bean is ongetwijfeld de meest aantrekkelijke digitale muziekspeler op de markt. Walkman Bean combineert een geweldig design met de optimale functionaliteit en het is een grappig en gemakkelijk te bedienen apparaatje. Dat alles gecombineerd met een aantrekkelijke prijs, maakt de Walkman Bean onweerstaanbaar voor de consument", aldus Sony in een persbericht.

Qua technische specificaties verschilt het apparaatje op een paar features na niet veel van de doorsnee spelers die al op de markt verkrijgbaar zijn. De drie verkrijgbare modellen hebben respectievelijk 512MB, 512MB en 1GB geheugen, waarvan één van de twee 512MB modellen ook met ingebouwde FM-tuner verkrijgbaar is.

Behalve Sony’s eigen ATRAC3plus formaat kan het apparaatje ook omgaan met het MP3-formaat. Informatie over de nummers is af te lezen op een OLED-display dat één regel tegelijkertijd kan weergeven. Handig is de Lithium-ion batterij die volgens Sony garant staat voor 50 uur speelplezier. Middels de super high-speed charge functie werkt het apparaatje weer drie uur na een oplaadtijd van slechts 3 minuten. Connectie met een PC gaat via een uitklapbare USB connector.

Prijzen en releasedata zijn vooralsnog onbekend.