2min

Tags in dit artikel

, , ,

Intel heeft op haar Intel Developer Forum (IDF) een nieuw platform geïntroduceerd. Achter het nieuwe platform, genaamd VIIV, gaat hetzelfde idee schuil als achter het succesvolle Centrino platform voor notebooks.

Met het nieuwe platform wil Intel consumenten ervan verzekeren dat hun PC’s gemakkelijk om kunnen gaan met digitale audio en video, alsmede het delen van digitale bestanden via een netwerk. Daarnaast moet een PC’s op basis van het VIIV platform eenvoudig te bedienen zijn. Eén en ander werd gisteren door Merlin Kister van Intel toegelicht op het IDF. "We concentreren ons op gebruiksgemak en prestatie om zo een geweldige entertainment ervaring voor gebruikers te creëeren", aldus Kister.

Over het algemeen zijn de meningen positief over het Centrino platform dat bestaat uit de Pentium M processor, een ondersteunende chipset en een draadloze netwerkchip. Het VIIV platform zal bestaand uit een dual-core processor met bijbehorende chipset en een netwerkaansluiting. Het platform werkt met het Windows Media Center Edition besturingssysteem van Microsoft.

Intel wil met VIIV, evenals met Centrino, gemiddelde gebruikers tegemoetkomen. Deze groep heeft vaak problemen met nieuwe technologieën en Intel wil hun die problemen ontnemen. "Als consument ben je op zoek naar een bedrijf dat jouw aankoop eenvoudig te gebruiken maakt en ook nog eens betrouwbaar is", aldus Don MacDonald van Intel.

Zo zal VIIV bijvoorbeeld automatic transcoding bevatten. Deze technologie zorgt ervoor dat audio en videobestanden van een bepaald bestandsformaat automatisch worden omgezet naar een formaat waarmee de PC van de gebruiker om kan gaan. Een andere optie is een opstart- en een afsluittijd die net zo snel is als bij conventionele media apparaten als DVD spelers.

Als Intel zich aan haar eigen planning weet te houden zal het VIIV platform in het eerste kwartaal van 2006 het levenslicht zien.