2min

Tags in dit artikel

, ,

Van gmail, de popularie maildienst van google, kon je voorheen alleen maar gebruik van maken als je van iemand anders met een gmail adres een invite kreeg. Google heeft gezegd dat op korte termijn gmail beschikbaar zou zijn voor iedereen.

Je kent het wel. ”Mag ik ajb een invite? Please?” En ja, je raad het al: GMail. Binnenkort is het smeken om een invite niet meer nodig, want binnenkort kan je je gewoon in gaan schrijven voor G-mail. Mensen in Amerika kunnen het al. De rest van de wereld volgt binnenkort.

Alleen het aanmelden gaat even wat anders dan voorheen. Als mensen een Gmail account willen, dan moeten ze hun mobiele telefoonnummer invoeren. Dan stuurt Google hen een sms-je met daarin hun toegangscode om zich aan te kunnen melden. Dit kan nu alleen nog maar met een Amerikaans mobiel telefoon nummer, maar binnenkort word dit ook opengesteld voor andere landen.

Google gebruikt deze manier van aanmelden, om te voorkomen dat bots massaal accounts aan gaan maken voor spam. Zo is de kans op spam dus klein. "We willen onze dienst zo spamvrij mogelijk houden. Een manier om dit te bereiken is ervoor zorgen dat alleen ‘echte mensen’ zich kunnen inschrijven," staat er op de website van Google.

Ook is Gmail bezig om sms-diensten op te gaan zetten. Zo krijg je bijv. een sms-je als je een e-mail ontvangen hebt. Of als je je wachtwoord bent vergeten, krijg je ook deze doorgestuurd via een sms-je. Gmail is al actief sinds 2004. Iedereen wilde graag een Gmail account hebben, omdat je daar maar liefst 1GB aan opslagruimte had. Dit is een aardig verschil met Hotmail, die maar 2MB als opslagruimte aanbood. Momenteel heeft een Gmail account al een opslagruimte van 2,5GB. Hier kan je dus behoorlijk wat op kwijt!

We bedanken Xeraveros voor het insturen van dit bericht!