2min

Tags in dit artikel

, , ,

Eind dit jaar is in Europa de volgende generatie van de online multiplayer gamingservice Xbox Live beschikbaar voor eigenaars van het Xbox 360 game- en entertainmentsysteem. Naast het Xbox Live Silver-lidmaatschap dat bij iedere Xbox 360 wordt geleverd, kunnen gamers voor slechts €59,99 een nieuwe wereld van online gaming beleven met een 12 maanden Xbox Live Gold-lidmaatschap.

Belangrijk nieuws is dat voor het creëren een Xbox Live-account voor Xbox 360 geen creditcard nodig is. Gamers kunnen een 12 maanden Xbox Live-abonnement gewoon in de winkel kopen, evenals een abonnementskaart voor drie maanden. Cash, met een pinpas of via iedere andere geaccepteerde betalingswijze. Daarnaast is het mogelijk om via het Xbox Live Dashboard met een creditcard een verlenging van het Xbox Live-abonnement te kopen, voor periodes van één maand, drie maanden of twaalf maanden.

De volgende generatie Xbox Live zal gamers twee lidmaatschapsniveaus bieden. Xbox Live Silver is het standaard lidmaatschap voor iedereen met een Xbox 360, een breedband internetverbinding en een memory-unit of een harddisk. Het Xbox Live Gold-lidmaatschap biedt gamers de volledige Xbox Live online-beleving, voor slechts €59,99 per jaar (gemiddeld ongeveer €5 per maand). Xbox Live biedt:

  • Xbox Live Silver-lidmaatschap – Hiermee hebben leden toegang tot de online gaming-gemeenschap van Xbox Live. Ze kunnen hun eigen digitale identiteit creëren met een Xbox Live gamertag en een persoonlijke Gamer Profile. Leden met een Xbox Live Silver abonnement kunnen via Xbox Live tekst- en spraakberichten uitwisselen met hun vrienden. Op de Marketplace kunnen ze additionele game-content downloaden, zoals gratis trailers en demo’s, maar ook extra content om games mee uit te breiden, zoals nieuwe levels, personages en wapens. Gamers kunnen ook leuke en verslavende Xbox Live Arcade-games kopen en direct op hun Xbox 360-systeem downloaden (hier kunnen extra kosten aan verbonden zijn; voor downloads is een harddisk of memory-unit vereist).
    Wordt meegeleverd bij iedere Xbox 360 console.
  • Xbox Live Gold-lidmaatschap – Dit lidmaatschapsniveau biedt alle mogelijkheden van het Xbox Live Silver-lidmaatschap, plus diverse multiplayer-mogelijkheden die alleen toegankelijk zijn voor gamers met een Xbox Live Gold-lidmaatschap. Hiertoe behoren multiplayer-gaming, matchmaking en feedback tools, plus exclusieve extra’s op de Xbox Live Marketplace.

    Xbox Live Gold abonnementskosten:
    – Abonnementskaart voor 1 maand: €6,99
    – Abonnementskaart voor 3 maanden: €19,99
    – Abonnementskaart voor 12 maanden: €59,99

“Met Xbox Live op Xbox 360 kan nu iedere gamer nu lid worden van de grootste online gaming-gemeenschap ter wereld,” zegt Peter Moore, corporate vice president van Worldwide Marketing and Publishing voor de Home Entertainment Division van Microsoft. “Met de keuze uit verschillende lidmaatschapsniveau’s en tal van extra’s kunnen gamers optimaal genieten van hun games op het meest innovatieve game- en entertainmentsysteem tot nu toe. Onze bestaande twee miljoen leden kunnen tegen dezelfde prijs als voorheen gebruikmaken van deze nieuwe online mogelijkheden, terwijl nieuwe gebruikers voor het eerst kennis kunnen maken met volgende generatie online gaming en entertainment.”