1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Een worm genaamd P2Load2.A is in de omloop. Het zorgt ervoor dat als je naar de site van Google gaat je naar een vervalste site gaat die precies op de zoekmachine lijkt.

De worm verspreid zich via verschillende p2p netwerken, het doet zich voor als een spel van Star Wars, Knights of the Old Republic 2.
Echter het is het spel uiteraard niet, als je het programma download zorgt het virus ervoor dat je startpagina naar Google lijdt, echter deze pagina is fake.
Als je een zoekterm intoets krijg je, wat op het eerste gezicht zeer echt lijkt, vervalste resultaten. De makers kunnen sites bovenaan in de zoek resultaten zetten.

De worm is erg slim, het houdt rekening met typfouten, als je bijvoorbeeld www.gogle.com intypt word je nog naar de site van Google gestuurd. De vervalste Google site heeft net als de echte ook ondersteuning voor 17 verschillende talen.

Volgens PandaLabs, de ontdekkers van de worm, hebben de makers financiële problemen. Volgens PandaLabs is het doel dan ook met de worm geld verdienen, door gedupeerden naar websites te sturen waarmee ze geld verdienen, of bedrijven die tegen betaling bovenaan de zoekresultaten willen komen.