1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het lijkt er op dat het alternatief voor Google Earth langzaam populairder word. NASA heeft namelijk een gelijksoortig programma, genaamt World Wind.

Voor zowel World Wind als Google Earth heeft de gebruiker een snelle internetverbinding nodig, aangezien de beide programma’s een grote stroom aan gegevens te verwerken krijgen. Echter is het programma van NASA op een aantal punten beter dan dat van Google. Zo beschikt World Wind over "Web Mapping Service", waardoor het mogelijk is om gegeven van bijvoorbeeld onderzoeksinstituten, weerstations en satellieten weer te geven.

Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om bijvoorbeeld de grote bosbranden van 2004 in Alaska te bekijken en om de uitwerkingen van klimaatsveranderingen te zien.

Helaas beschikt World Wind over minder goede foto’s van Europa dan Google Earth. Al is het bij Google Earth nooit zeker of de getoonde foto’s niet bewerkt zijn. Aangezien toen er kritiek kwam op de kwaliteit van de foto van het Witte Huis, deze in stilte is veranderd.

NASA World Wind is hier te downloaden.

Op het forum is over dit programma ook een topic.