1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Time Warner en Microsoft zijn opnieuw om de tafel gaan zitten voor het vormen van een strategische samenwerking van hun Internet diensten. America Online ook bekend als AOL, MSN en Wall Street Journal brachten dit nieuws vandaag naar buiten.

Beide organisaties focussen zich om AOL’s Web content te combineren met de zoekmachinetechniek van Microsoft. Echter is het niet echt duidelijk wat ze nog meer van plan zijn. Zo is er ook gesproken over het samenvoegen van hun inbeldiensten die een hoop geld genereren.

De twee bedrijven hebben al eerder dit jaar om de tafel gezeten om te praten over een ‘Internet deal’. Maar dit is rond de zomer gestaakt vanwege onder andere technische obstakels.

In ieder geval zijn de laatste gesprekken gestart en hopen beide partijen tegen het einde van het jaar tot overeenstemming te komen.

Een anonieme bron verteld dat als de deal aan het einde van dit jaar nog niet rond is, er waarschijnlijk helemaal geen overeenkomst wordt bereikt. Time Warner heeft namelijk ook gesprekken met andere partijen die geïnteresseerd zijn in een samenwerking met AOL.

De gesprekken worden gevoerd tussen ‘Olaf Olafsson’, de Executive Vice President van Time Warner en Microsoft’s Senior Vice President ‘Henry Vigil’.

De woordvoerder van Microsoft en Time Warner wilde verder geen commentaar geven.