1 min

Tags in dit artikel

, ,

De hardwarefabrikant Gigabyte heeft 2 videokaarten gebaseerd op een ATI X1800 GPU geïntroduceerd. Het gaat hier over de GV-RX18L256VB, die 256MB geheugen meedraagt en de GV-RX18T512VB, deze beschikt over 512MB geheugen zoals de naam al doet vermoeden.

Gigabyte heeft naast de GV-RX18 ook de GV-RX16 en de GV-RX13 serie geïntroduceerd. Deze videokaarten zullen gebruik gaan maken van de ATI X1000 GPU. Gigabyte is de eerste die met de nieuwe reeks videokaarten komt sinds ATI bekend heeft gemaakt dat de X1000 serie wereldwijd beschikbaar zou worden. Het zal waarschijnlijk niet lang duren voordat ook MSI en ASUS met een nieuwe reeks komen.

Al de 90nm videokaarten van Gigabyte beschikken over een speciale 3D core en ondersteunen Microsoft Direct X 9.0 Shader Model 3.0, wat volgens de fabrikant zorgt voor betere prestaties en snellere verwerking van de graphics. Ook beschikken de nieuwe videokaarten van Gigabyte over ATI’s Avivo, wat het mogelijk maakt om de PC aan te sluiten aan bijvoorbeeld LCD beeldschermen, HDTV’s, home theater sets, projectoren en laptops.

De GV-RX18 serie zal het eind van de maand klaar zijn voor verscheping. Gigabyte’s GV-RX16 en haar GV-RX13 reeks zullen ook ergens eind van deze maand verschijnen. Helaas zijn de adviesprijzen van de nieuwe reeksen nog niet bekend.
De kost prijs van de videokaarten zijn helaas nog niet bekend.