1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De toenemende vrees over een eventuele verspreiding van het vogelgriep virus in Europa heeft ertoe geleid dat mensen het bekende anti-griep medicijn Tamiflu op onder andere eBay gingen veilen. De site heeft deze veilingen inmiddels van haar site verwijderd.

De eerste veilingen van Tamiflu verschenen op de Engelse site van eBay.
Op de veilingen, waarin pakketten van 10 capsules Tamiflu werden aangeboden, was al 84 keer geboden en de prijs was inmiddels opgelopen tot 104 engelse ponden (circa 150 euro).
Normaliter kost een dergelijk pakket ongeveer rond de 40 euro.

Behalve dat de prijs dus absurde vormen aan het aannemen was, was dat voor eBay niet de hoofdreden om de veilingen van de site af te halen. Het bedrijf heeft namelijk een policy waarin staat dat het niet toegestaan is om goederen aan te bieden die gecontroleerd worden uitgegeven. Aangezien Tamiflu alleen met een recept verkrijgbaar is, valt het medicijn ook onder deze categorie.

Momenteel staan er nog vier advertenties op eBay waarin Tamiflu wordt aangeboden. Alle vier de verkopers komen uit de Verenigde Staten.
Overigens zijn er op het internet behoorlijk veel bedrijven die het middel verkopen. Een simpele zoekopdracht via Google is al voldoende om deze bedrijven te vinden.