1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft vandaag een, eerder al aangekondigde, cross platform game-controller gelanceerd. Dit klinkt iets sjieker dan het feitelijk is: het gaat om de Xbox 360 controller. Deze kan op zowel een Xbox 360 als een Windows pc gebruikt worden.

De controller is los verkrijgbaar, en is bruikbaar op Windows XP machines en Xbox 360 game consoles. Voor gebruik op een pc is het installeren van de meegeleverde driver wel een vereiste. Overigens is het ook mogelijk om de met de Xbox 360 meegeleverde controller te gebruiken op de pc.

Microsoft hoopt het de ontwikkeling van cross platform games met te stimuleren met de introductie van deze controller. Voor game ontwikkelaars betekent dit dat de besturing van pc en Xbox 360 games identiek kan zijn, men kan immers dezelfde controller gebruiken. Bovendien zijn er veel games die volgens die-hard gamers simpelweg lekkerder spelen met een gamepad dan met muis en toetsenbord.

De nieuwe controller is vanaf vandaag beschikbaar in de V.S. voor 40 dollar. Volgens Microsoft zal de controller "binnenkort" ook verkrijgbaar zijn in Europa en Azië. Een exacte datum is niet bekend gemaakt.