min

Tags in dit artikel

,

De FPS actiegame Doom is sinds gisteren als een film te zien in de Amerikaanse bioscopen en zal binnenkort in Nederland te zien zijn.

Al eerder vermelden we al dat er werd gewerkt aan een film over Doom, maar nu is het eindelijk zo ver. De film Doom gaat over een groep elite-mariniers die op Mars tegen chromosomaal gemuteerde monsters moeten strijden. De film is niet alleen even geweldadig als de game zelf, maar ook is op sommige momenten het cameraperspectief hetzelfde. Zo gebeurt dat bijvoorbeeld op een moment van actie, waarin de filmheld een groep aliens opblaast.

Dat een game wordt gebruikt als inspiratie voor een film is niet de eerste keer. Zo werd bijvoorbeeld de film ‘Lara Croft: Tomb Raider’ een groot succes en ook Mortal Kombat was redelijk succesvol in 1995. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het idee altijd werkt, aangezien Super Mario Bros is geflopt in 1993. Ook staat er nog een film over Halo in de agenda welke in 2007 zal uitkomen.

Het wordt dus nog afwachten of Doom net zo succesvol zal zijn als Mortal Kombat en Tomb Raider. Doom zal vanaf 3 november in de Nederlandse bioscopen te zien zijn, en voor degen die niet kunnen wachten is hier de trailer al te bekijken.