1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Als het aan Sun Microsystems ligt zullen binnenkort ook biertjes voorzien worden van RFID chips. Hiermee moet het mogelijk worden om de ‘leeftijd’ van het bier, en de temperaturen waaraan het heeft blootgestaan vast te stellen.

De chip die Sun in gedachten heeft voor bierfabrikanten kan maar liefst 13.000 temperatuurmetingen opslaan in het geheugen. Dit kan vervolgens uitgelezen worden met een PDA of een vaste scanner tot op een afstand van 100 meter. Een optionele feature is een externe temperatuur sensor die de temperatuur meet tijdens het transport of de opslag van voorraden.

Met de hulp van deze moderne technologie hopen bierfabrikanten te voorkomen dat bier aan extreem hoge of lage temperaturen wordt blootgesteld voordat het in de winkel ligt. Extreme temperaturen kunnen een effect hebben op de kwaliteit van het bier, te lange blootstelling aan extremen kan er zelfs voor zorgen dat het bederft.

RFID chips worden steeds populairder bij voedsel- en drankfabrikanten en verkopers. Ook supermarkten zijn erg gebaat bij de kleine chips, zaken als voorraadbeheer en bijhouden van houdbaarheidsdatum wordt met RFID technologie kinderlijk eenvoudig.