2min

Tags in dit artikel

, , ,

In navolging van Kodak en Nikon heeft nu ook camerafabrikant Canon een digitale camera met Wi-Fi mogelijkheden aangekondigd. Daarmee lijkt de trend voor de nieuwe generatie digitale camera’s gezet.

Wat betreft de camerafuncties is de nieuwe Powershot SD430 Digital ELPH Wireless in de middenmoot terug te vinden. Het apparaat kan foto’s schieten met een maximale resolutie van 5,3 megapixel. Verder is een 3x optische zoom en een 2 inch LCD scherm aan de camera toegevoegd.

Net zoals bij Nikon’s Coolpix P2 camera kunnen de foto’s vanaf de camera draadloos naar een PC verstuurd worden, middels het Wi-Fi systeem. Het is daarnaast met de ELPH Wireless ook mogelijk om foto’s direct na het nemen te laten versturen naar een PC.
Behalve de verbinding met een PC, werkt de camera ook met PictBridge printers, zoals de Selphy CP510 of CP710. Een andere aparte optie is de mogelijkheid om de camera te bedienen vanaf de computer, alhoewel die optie in de praktijk waarschlijk niet veel gebruikt zal worden.

Helaas is het niet mogelijk om met een willekeurige PC verbinding te maken, aangezien er eerst een stukje software van Canon op de pc geïnstalleerd dient te worden. Verder is het ook niet mogelijk om een foto via e-mail te versturen bij Wi-Fi hotspots, iets dat wel mogelijk is bij de Kodak EasyShare One.

De camera wordt volgend jaar in de schappen verwacht en zal een richtprijs krijgen van 499 dollar.