1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Volgens het bekende en gereputeerde zakenblad Forbes gaat de prijs van Sony’s portable console, de PSP, binnenkort een vrije val maken. In plaats van de huidige 250 dollar, straks slechts 99 dollar gaan kosten.

Het artikel op Forbes gaat in op de financiële situatie van Electronic Arts. De analyst die in het stukje geciteerd wordt, meldt tussen neus en lippen door ook nog dat hij verwacht dat de prijs van de PSP drastisch zal gaan dalen.

Micheal Pachter, analist bij aandelenhandelaar Wedbush Morgan Securities, denkt dat de PSP binnenkort nog maar 99 dollar zal kosten. Hij zegt er niet bij wanneer deze prijsdaling precies zal instellen, maar de opmerking staat in de context van de nadere kerstdagen.
Als de bewering waar zou zijn, zou dat een ongekende prijsdaling voor het apparaat betekenen en mogelijk ook een enorme impuls voor de verkoop van de PSP en de bijbehorende spelletjes en films.

Sony heeft nog niet gereageerd op de uitlatingen van Pachter, waardoor we het bericht voorlopig nog als gerucht kunnen beschouwen.

We bedanken Ep[1]fyt voor het insturen van deze tip!