1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het Britse bedrijf Disclic verkoopt sinds kort licenties van Microsoft producten aan verschillende bedrijven. Dit met goedkeuring van Microsoft zelf wat zorgt voor tegenspraak bij de officiële verkopers.

Disclic maakte dit 14 maanden geleden bekend, en een woordvoerder legde grondig uit dat het niet in strijd is met de Britse wet als met de regels van Microsoft.

De Britse wet laat toe dat na een failissement of inkrimping van een bedrijf het zijn licenties mag verkopen. Microsoft laat dan ook weer toe dat, indien de licentie niet meer gebruikt word het naar een andere gebruiker mag gaan.

Hier maakt Disclic dus handig gebruikt van, waar officiële verkopers niet zo blij mee zijn. Gordon Davies van Compusys zei letterlijk: "Het is ongehoord, ik ben geschokt. Dit gaat niet alleen ons maar ook Microsoft veel geld kosten." Waarmee hij duidelijk zijn ongenoegen liet blijken.

Dat deze formule succes zal hebben staat als een paal boven water, want bedrijven kunnen de licenties 20 tot 50 procent goedkoper en legaal verkrijgen. Compusys ziet dus geen uitweg en maakt daarom soortgelijke plannen. Analysten laten weten dat dit een gat in de markt is en dat nog meer bedrijven dit voorbeeld zullen volgen.