1 min

Tags in dit artikel

,

Uit onderzoek van de Amerikaanse General Accountability Office (GAO) blijkt, dat meer dan 8 procent van alle internetdomeinnamen zijn geregistreerd met verkeerde of niet complete informatie.

Het onderzoek wijst uit dat 5,14 procent van alle domeinnamen, zijn geregistreerd met "bedoelde en duidelijk valse informatie". Dit komt neer op 2,31 miljoen domeinnamen. Daarnaast zijn er 1,6 miljoen domeinregistraties, 3,6 procent, waarbij verplichte informatie niet is ingevuld.

Ben Geerlings, woordvoerder van Stichting Internet Domein Registratie Nederland (SIDN), is niet verbaast over het resultaat van het onderzoek. Als een persoon verhuist, klopt de informatie al niet meer. "We gaan er niet met een vergrootglas overheen. We gaan ervan uit dat de deelnemer de informatie van de registrant controleert. Maar er wordt wel steeksproefgewijs gecontroleerd.", aldus Geerlings.

Het is volgens Lamar Smith voor de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) niet mogelijk om alle verkeerde informatie er uit te halen. "Bij verkopers die zich niet helemaal willen identificeren is de kans groot dat ze zich met verkeerde zaken bezig houden", zo zegt Smith.

Bij het registeren van een .nl-domein, wordt de registrant gevraagd de gegevens in orde te maken als deze niet kloppen. Word dit niet gedaan, dan wordt de domeinnaam doorgestreept.