2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Camerafabrikant Kodak zal op de Consumer Electronics Show in Las Vegas als eerste ter wereld een digitale camera met twee lenzen introduceren.

De twee lenzen in de Kodak EasyShare V570, zijn een 23mm groothoeklens (ultra-wide angle) en een optische zoomlens (39-117mm). De 5-megapixel camera maakt gebruik van Kodak’s eigen Retina Dual Lens technologie.
Volgens Kodak is er geen andere digitale consumentencamera die een dergelijke groothoek kan bieden.

"De amateurfotograaf van vandaag de dag verwacht goede prestaties in een aantrekkelijke verpakking. Kodak is de eerste om deze mensen een, tot voorkort onverkrijgbare, groothoeklens te geven in een compacte digitale camera. Foto’s maken met een hoge kwaliteit staat bovenaan het lijstje van mensen als ze een nieuwe camera gaan aanschaffen. Door deze wens op een totaal nieuwe manier aan te bieden, verlegt de V570 de grenzen voor innovatieve ontwerpen op de markt voor ultra-compacte camera’s", aldus Mary Hadley van Kodak.

Het apparaatje kan verder ook nog de gebruikelijke videobeelden opslaan. De V570 kan 30 frames per seconde opnemen en gebruikt daarbij MPEG-4 compressie. Ook is er technologie voorzien om de camera te stabiliseren als de camera wordt bewogen tijdens het fotograferen.
Een andere handige optie die de camera biedt is een automatische panorama functie. Dankzij de groothoeklens en de panoramafunctie kan er met slechts drie foto’s een 180º panoramafoto gemaakt worden.

Andere features van het apparaat zijn een 2,5-inch LCD-scherm, rode ogen reductie, fish-eye compensatie voor groothoekfoto’s en de Photo Frame Dock 2, waarmee foto’s eenvoudig naar de computer kunnen worden verstuurd, terwijl de camera wordt opgeladen.
De 32MB intern geheugen kan uitgebreid worden met de bekende SD kaartjes.
Het apparaat zal naar verwachting eind deze maand op de markt gaan komen en heeft een richtprijs van 399 dollar.