1 min

Hardeschijf fabrikant Cornice komt met een alternatief voor flashgeheugens. De opslagmedia hebben een grotere capaciteit en hebben een lage prijs.

De fabrikant heeft de grootte van de media naar eigen zeggen 40 procent verkleind en ze zullen verkrijgbaar zijn in acht en tien gigabyte. De grote troef is echter de geringe prijs. De meeste grote opslagmedia zijn ook groot. Een MP3 speler met zes gigabyte is groter dan een MP3 speler met 256MB intern geheugen. De grotere flashkaarten zijn echter goedkoper en robuuster geworden.

Cornice zal haar schijven voor ongeveer 18,50 dollar per gigabyte aan fabrikanten aanbieden. Dit is een stuk goedkoper dan de huidige opslagmedia. Hiervoor moeten fabrikanten 45 dollar per gigabyte betalen. Als je Apple heet is het echter 35 dollar, want Apple heeft een contract met Samsung. De schijven van Cornice zullen ook schokbestendig gemaakt worden en het energieverbruik zal de helft minder zijn dan de voorgangers van het opslagmedium, Aldus Cornice.

Cornice wil haar hardeschijven ook aan andere fabrikanten verkopen dan alleen fabrikanten van muziekspelers. Het bedrijf hoopt haar product ook te kunnen slijten in bijvoorbeeld de telefoon- en camerabranche. Daar boekte het bedrijf onlangs een bescheiden succes door Samsung de harde schijven voor hun SGH-i300 muziektelefoons te leveren.