2min

Tags in dit artikel

, , ,

Motorola heeft druk gewerkt aan haar ROKR E2 telefoon die de weinig succesvolle ROKR E1 moet opvolgen. In tegenstelling tot het eerste model is er op de E2 geen plaatsje meer ingeruimd voor Apple’s iTunes.

Met de ROKR E1 wilde Motorola de iPod en iTunes hype combineren met de groeiende markt voor multifunctionele mobiele telefoons. Het bedrijf noemde de E1 in haar campagnes de meest eenvoudige muziektelefoon.
De telefoon werd destijds met veel bombarie in een persconferentie met Apple topman Steve Jobs aangekondigd. Beide bedrijven waren het echter niet helemaal met elkaar eens, want Apple eiste tegen de zin van Motorola in, dat de telefoon een limiet van 100 nummers zou krijgen.

De E1 kon verder op weinig aandacht rekenen van iPod fans, aangezien het design van de telefoon niet in de buurt kwam van die van de iPod.
Motorola heeft met de E2 daarom het design iets opgepoetst en de telefoon wat meer rondingen gegeven. Verder kunnen er nu sneller muzieknummers worden overgezet dankzij de USB 2.0 ondersteuning en de 100-nummer limiet is ook opgeheven.

Verder draait de telefoon op het Linux besturingssysteem en kunnen mensen het internet op met de Opera browser. Ook de resolutie van het schermpje is opgeschroefd en er is een 1,3-megapixel camera voorzien. Op het gebied van muziek en geluid is er verder een FM-radio ingebouwd en middels Bluetooth kan de muziek draadloos afgespeeld worden op stereo Bluetooth headsets.
De aansluiting voor een koptelefoon is ook aangepast, zodat er normale koptelefoonplugs inpassen.

De iTunes service is vervangen door Motorola’s eigen iRadio muziekdienst, die eerder deze week geïntroduceerd werd. Gebruikers kunnen een abonnement nemen op iRadio en vervolgens 435 radiozenders zonder reclames beluisteren. Verder dient iRadio om muziek te uploaden naar de telefoon.
De ROKR E2 komt naar verwachting halverwege 2006 op de markt en zal dan tussen de 199 en de 249 dollar gaan kosten.