1 min

Tags in dit artikel

De Mozilla Foundation wil, met een nieuwe, grote update, nog meer mensen laten kennismaken met de gratis mailcliënt. Tot nog toe is Thunderbird al bijna 18,5 miljoen keer gedownload.

De RC2 van Thunderbird 1.5 heeft het merendeel van de nieuwe functies al in het mailprogramma zitten. De definitieve uitvoering zal toch nog een aantal nieuwigheden, zoals een ingebouwde spellingscontrole, bevatten. Voor ons is het belangrijk te weten dat als we deze willen inschakelen in het Nederlands, dat we wel nog een los woordenboek zullen moeten downloaden.

Voor Thunderbird 1.5 is veel aandacht besteed aan veiligheid. Dit is te merken aan de ingebouwde phishingdetector die de gebruiker waarschuwt wanneer er een mail binnenkomt die een misleidende link bevat.
Er is daarnaast ook een automatische updatefunctie, die ervoor zorgt dat het mailprogramma altijd actueel blijft. De nieuwste patches voor eventuele lekken zullen dus ook automatisch worden gedownload.

Een nieuwe interessante functie is ‘message aging’. Hiermee worden berichten automatisch gewist op een bepaalde leeftijd, die in te stellen is.
De makers raden wel iedereen aan deze functie eerst uit te proberen op een RSS-account. Als je dan een vergissing maakt is het nog geen ramp, want "weg" met message aging is ook daadwerkelijk "weg"…

Verder zijn er nog een paar kleine verbeteringen doorgevoerd. Zo wordt een e-mailadres bijvoorbeeld automatisch aangevuld en komen de meest gebruikte adressen ook bovenaan te staan.