Nintendo’s next-gen console, de Revolution, zal rond kerst dit jaar in de Amerikaanse schappen liggen. Dat heeft de president van Nintendo bekendgemaakt.

Satoru Iwata vertelde in een interview met de krant Sankei Shimbun, dat zijn bedrijf nog geen exacte releasedatum heeft gepland, maar dat het vrijwel zeker is dat het apparaat rond de feestdagen uitgebracht gaat worden. Iwata beseft dat ondersteuning van de retail industrie onmisbaar is en daarom moet de console er voor de kerstdagen zijn.

In november liet Nintendo zich mei 2006 als mogelijk releasedatum ontvallen, maar dat is blijkbaar niet haalbaar. Doordat Nintendo weinig losliet over de releasedatum, dachten veel kenners dat de console pas in 2007 op de markt zou komen.
Iwata liet verder weten dat Nintendo de console zeker betaalbaar wil houden.

Hij gaf geen exacte bedragen, maar gaf aan dat Nintendo goed op de hoogte is van het feit dat mensen steeds minder willen uitgeven aan games en consoles. "Zelfs als het een geweldige machine is, zal het niet verkocht worden voor 50.000 yen (433 dollar). We willen de Revolution betaalbaar maken", aldus Iwata.