2min

Tags in dit artikel

, ,

Het domeinnaam sex.com werd te koop aangeboden door eigenaar Gary Kremen en is nu verkocht voor maarliefst 14 miljoen dollar.

Het domein sex.com heeft inmiddels een bewogen geschiedenis. Gary Kremen registreerde het domein in 1994, maar vond er zo direct geen toepassing voor.
Stephen Cohen was een fraudeur en zag direct de gelegenheid om via valse papieren een domeinverhuizing aan te vragen; het domein werd toch niet gebruikt.
Een zeer langslepende rechtszaak volgde, tot de rechter in 1999 besliste dat het domein teruggegeven moest worden aan de rechtmatige eigenaar, plus een boete voor Cohen van 65 miljoen dollar.

Cohen vluchtte daarna naar het buitenland en in 2001 klaagde hij de rechter aan die hem tot de bedelstaf had veroordeeld. Vier jaar later, in oktober 2005, werd Cohen gearresteerd door de Mexicaanse politie en ogenblikkelijk overgedragen aan de Amerikaanse autoriteiten. Cohen noemde de inmiddels opgelopen boete van 85 miljoen dollar een echte ‘doodstraf’.

Gary Kremen startte inmiddels Match.com, dat in de VS uitgroeide tot één van succesvolste datingsites.
Eerder al gaf Kremen aan, zich niet langer met adult entertainment te willen bezighouden en bood vijf jaar geleden sex.com te koop aan. Het startbedrag van 85 miljoen dollar zorgde dat er geen overname kwam.
De nieuwe eigenaar, die nu 14 miljoen dollar neertelde voor het domein (die volgens schattingen één van de lucratiefste namen is op het internet, en goed zou zijn voor honderdduizenden euro’s inkomsten per maand), is de onbekende investeringsmaatschappij Escom.