2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Ondanks het feit dat Apple vorig jaar Intel boven IBM verkoos wat betreft de processors voor de nieuwe Mac’s, heeft IBM aangegeven het Mac platform wel trouw te willen blijven.

IBM wil in de zakelijke markt graag een draagvlak creëeren voor niet-Windows applicaties en als onderdeel daarvan brengt het bedrijf een Mac versie van Notes 7 uit. Of de nieuwe versie gretig aftrek zal vinden valt vooralsnog te betwijfelen aangezien Mac gebruikers op de zakelijke markt in de minderheid zijn.

Apple’s keuze voor Intel, is dus voor IBM geen reden geweest om te stoppen met de ondersteuning voor Mac OS X. Aan de andere kant is het voor IBM wellicht niet zo heel vervelend dat het bedrijf geen processors meer hoeft te leveren aan Apple, aangezien IBM zich daardoor volledig kan richten op de ontwikkeling en levering van de processors voor de next-gen consoles.

Zoals gezegd wil IBM op de zakelijk markt ook minder afhankelijk zijn van Microsoft. Het bedrijf is een grote ontwikkelaar op het gebied van software en servers voor het Linux besturingssysteem. Daarnaast heeft IBM haar ondersteuning toegezegd voor het Open Document Format, waarmee bestanden uitgewisseld kunnen worden tussen verschillende applicaties. Microsoft heeft plannen om zelf een dergelijk bestandsformaat te ontwikkelen.

"IBM’s ondersteuning voor platformen gebaseerd op een open standaard zorgt ervoor dat bedrijven een alternatief voor de standaardsoftware hebben en voorziet in de behoefte aan een een grotere keuze en flexibiliteit in software", aldus Bob Sutor van IBM.