2min

Tags in dit artikel

, ,

Gisteren heeft de twintigjarige B.N. uit Beverwijk voor de rechter moeten verschijnen, omdat hij minderjarige meisjes seksueel afperste via de webcam.

N. was te vinden op chatboxen en probeerde zo het vertrouwen te winnen bij de door hem uitgekozen slachtoffers. Na enkele sessies waren de zestien meisjes die hij benaderde gek op hem.
Vervolgens ging hij steeds verder, hij manipuleerde de meisjes zodanig dat ze seksuele handelingen voor de webcam deden. Deze legde hij bovendien vast en dreigde later om de opnamen via internet te verspreiden wanneer ze niet deden wat hij hen vroeg.

Via Sugababes.nl werden contacten gelegd met meisjes uit Amsterdam, Velserbroek en Waalwijk met een leeftijd tussen 13 en 18 jaar.
Na het opbouwen van de gesprekken liet hij zijn geslachtsdeel zien aan de jonge vrouwen die op hun beurt voor hem uit de kleren gingen.

Niet veel later begonnen de dreigementen. Er kwam bijvoorbeeld een foto van één van de meisjes op het prikbord van een middelbare school terecht. Het gevolg was dat ze werd weggepest.
N. registreerde de filmpjes en dreigde dat hij ze naar de ouders of vrienden van het slachtoffer zou versturen. Na deze dreigementen deden de meisjes dingen die ze eigenlijk niet wilden doen.

Officier van justitie W. Kuper verbaasd zich erover dat minderjarige tieners zo makkelijk aangezet kunnen worden om dingen te doen via MSN.
N. wordt beschuldigd van het vervaardigen en verspreiden van kinderporno en het onder bedreiging dwingen tot seksuele handelingen.
In de rechtbank van Breda is vijftien maanden gevangenisstraf geëist waarvan vijf voorwaardelijk.