1 min

Tags in dit artikel

, ,

AMD zal eind dit jaar of uiterlijk begin volgend jaar komen met processors met 4 core’s. De processors zullen ondersteuning bieden voor virtualisatie en DDR2 geheugen.

De processors zullen gemaakt worden voor het nog uit te komen Socket F. Mensen die een dual-core processor kopen voor het Socket F kunnen daar bij een eventuele upgrade ook een quad-core processor is kwijt. De planning is dat Socket F medio dit jaar uitkomt. AMD’s Marty Seyer heeft beloofd dat er met een simpele bios-upgrade ook quad-core processors in de moederborden kunnen. Dit is goed nieuws voor zelfbouwers en bedrijven, het betekent namelijk dat de aanschaf van het nieuwe Socket F moederbord erg toekomstgericht is. Het zal dus een goede investering zijn om een systeem met deze socket te bouwen.

AMD heeft een grote groei doorgemaakt op de servermarkt, wat ten koste ging van Intel. Alleen in kwartaal 4 van 2005 ging het marktaandeel van 29 naar 16,4 procent. Intel is echter nog heer en meester in serverland. 80 procent van alle servers is met een Intel processor uitgerust. Echter wordt AMD een goed alternatief om naar te kijken voor inkopers.

Geruchten zeggen dat een grote computerbouwer, Dell, over wilt stappen op AMD in Maart. Dit zou een grote klap zijn voor Intel, echter is enige terughouding op z’n plaats, aangezien deze geruchten al jaren de ronde doen.