1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Google heeft gisteren Gmail Talk gelanceerd, waarmee het voor gebruikers van haar Gmail e-mailservice mogelijk wordt om instant messages te versturen vanuit Gmail.

Gmail Talk is voorzien van een zogenaamde Quick Contacts die gesynchroniseerd wordt met de contactpersonenlijst van Google Talk. Daardoor kan er vanuit Gmail bekeken worden of er mensen online zijn en kan er bekeken worden met wie er het meest gecommuniceerd wordt. Door te klikken op de naam van een persoon die online is, kan direct een chatvenster geopend worden.

Ook kunnen chatlogs vanuit Google Talk opslaan als e-mail, zodat er later eenvoudig weer in gezocht kan worden. Ook is er een ‘off the record’ functie, waarmee een chatgesprek tijdelijk niet wordt gelogd.
Om Gmail chat te kunnen gebruiken zijn echter wel een aantal zaken vereist. Zo kan het programma voorlopig alleen in de Engelse en Amerikaanse interface gebruikt worden en moet er minimaal Internet Explorer 6.0 of Firefox 1.0 geïnstalleerd zijn. Uiteraard moeten gebruikers ook de Google Talk chatclient op hun computer hebben staan.

Het samenvoegen van een chat- en mailclient is niet nieuw. Gebruikers van Microsoft’s Hotmail service kunnen ook zien of hun contacpersonen online zijn met de Messenger chatclient. Ook Yahoo heeft haar mailclient op eenzelfde manier geïntegreerd met Yahoo Messenger en America Online biedt deze services aan in haar Triton software.