2min

Tags in dit artikel

,

Vorige maand was hier te lezen dat het eind van de Steun Firefox campagne in zicht kwam. Toen was besloten om geen advertentie te plaatsen, maar werd er gekeken naar andere projecten. Echter zagen de meeste mensen toch liever een advertentie, en is besloten om deze te plaatsen in de Sp!ts.

Toen de deadline van 31 januari dichterbij kwam, werd duidelijk dat er niet genoeg geld was voor een advertentie in De Telegraaf. De mensen achter de Steun Firefox campagne gingen daarom opzoek naar een alternatief, en ging in eerste instantie hun idee naar Firemonger. Een project met als doel een gebruikersvriendelijke CD aan te bieden, met hierop de recentste versies van zowel Firefox als Thunderbird. Toen dit bekend werd gemaakt vonden de meeste donateurs dit geen goed idee, en stemde via een poll op een kleinere advertentie. Na aanleiding van deze poll is besloten om te gaan praten met Sp!ts.

De Sp!ts, een dochter van De Telegraaf, wordt gratis verspreid bij stations en metro- en bushaltes, en heeft een bereik tot 1,6 miljoen lezers per dag. Normaal kost een hele kleurenpagina op een doordeweekse dag € 24.000, maar Sp!ts heeft aangegeven dat de Firefox advertentie voor € 10.000 kan worden geplaatst. Uiteindelijk blijkt dat dankzij deze flinke korting, donaties en andere steun dat er zelfs geld over is.

Eindstand:
Kosten kleurenadvertentie Sp!ts: € 24.000,00
Donaties gebruikers: – € 7.053,90
Kortingsactie Speurders.nl: – € 14.000,00
Bijdrage NLnet.nl: – € 4.000,00
—————–
Over: € 1.053,90

Er is besloten om met de ongeveer 1000 euro die over is, posters te laten drukken en deze op te sturen naar degene die zich daarvoor opgeven. Het is de bedoeling dat de posters overal in Nederland worden opgehangen op de dag dat de advertentie geplaatst wordt. Iedereen kan zich opgeven, het is echter niet gegarandeerd dat je ook echt een poster krijgt, aangezien er een buget aanvast zit. Voor meer informatie over het ontvangen van deze posters, kijk op SteunFirefox.nl.

Welke dag de advertentie in de Sp!ts zal staan is nog niet bekend.