2min

Tags in dit artikel

, , ,

Google zal naar verwachting vandaag alweer een nieuwe versie van haar Google Desktop applicatie uit gaan brengen. Google Desktop is een multifunctioneel programme met een taakbalk voor Windows, waarmee diverse informatie van internet en de lokale computer eenvoudig weergegeven kan worden.

In de nieuwe versie van Google Desktop is het mogelijk om de modules van de sidebar naar elke locatie op het scherm te verslepen. Daarnaast kunnen gebruikers linkjes en berichten eenvoudig doormailen via Gmail Chat of via Google Talk aan anderen vertellen.

De uitgebreide zoekfuncties die Google Desktop biedt, kunnen nu ook vergrendeld worden met behulp van een wachtwoord, zodat anderen niet kunnen zoeken op de computer.
Het is nu ook eenvoudiger geworden om te zoeken op meerdere computers, ook al zijn die op dat moment niet verbonden met het internet. Als de nieuwe ‘Search Across Computers’ functie is ingeschakeld worden tekstkopiëen en internetgeschiedenis direct naar de andere PC met Google Desktop verstuurd en als een gebruiker een zoekopdracht geeft wordt de andere computer ook direct doorzocht.

De kopiëen van de bestanden blijven 30 dagen op de servers van Google staan, daarna worden ze verwijdered. Alle bestanden op de server worden versleuteld en bestanden waar wachtwoorden voor nodig zijn worden niet meegekopieerd. Ook kunnen gebruikers bestanden of mappen uitsluiten van deze functie.

Als laatste is ook de zoekfunctie verbeterd, waardoor er nu uitgebreide zoekformulieren zijn voorzien, suggesties worden gedaan voor gezochte woorden en de mogelijkheid om indexeren uit te schakelen.
De betaversie van Google Desktop 3 zal in eerste instantie alleen in het Engels te verkrijgen zijn via de website van Google Desktop, maar het bedrijf verwacht eind maart de vertalingen van het programma klaar te hebben