1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Intel zal vandaag op een bijeenkomst van analisten werkende exemplaren van haar quad-core processors laten zien en daarmee is het bedrijf eerder dan concurrent AMD, die ook dergelijke chips in ontwikkeling heeft.

Moet wel gezegd worden dat AMD in oktober vorig jaar al een demo gaf van haar quad-core processors, maar deze demo vond plaats achter gesloten deuren, terwijl de demo van Intel in het openbaar plaatsvindt.

De chips die Intel vandaag zal laten zien worden ontwikkeld onder de naam Cloverton. Het is volgens The Inquirer echter nog even afwachten hoe Intel de problemen met de Front Side Bus en de kloksnelheid van de cores weet op te lossen. Stel dat de nieuwe chip op 3GHz zal draaien en ongeveer 50 procent sneller is dan een P4 chip, dan is Cloverton vergelijkbaar met vier 4,5GHz P4 processors. Naar verwachting zullen deze Cloverton processors een FSB van 1066MHz hebben en dat lijkt vrij weinig voor vier cores met een dergelijke snelheid.

Wellicht had Intel beter kunnen afwachten waar concurrent AMD mee op de proppen zou komen, maar prestige lijkt op de processormarkt tegenwoordig bijna net zo belangrijk als prestatie.