1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Met Internet Explorer 7 in aantocht kan Mozilla´s browser Firefox natuurlijk niet achterblijven. Het bedrijf maakt dan ook de eerste plannen bekend voor Firefox 2.0.

Op dit moment bezit Firefox tal van functies die Microsoft´s browser Internet Explorer nog moet missen. Met de komst van Internet Explorer 7 hoopt Microsoft hierin verandering te brengen, door functies als tabbed browsing, RSS en een phishing filter toe te voegen aan de browser. Als dit alles lekvrij op de markt komt zal Microsoft een grote achterstand inhalen en Mozilla´s browser misschien overtreffen. Mozilla wil Microsoft natuurlijk overtreffen en geeft een aantal functies vrij die in Firefox 2.0 zouden verschijnen.

In de nieuwe versie van de browser zal tabbed browsen nog vlotter en beter gaan. Ook wil Mozilla je geschiedenis combineren met je favorieten, of bladwijzers zoals de browser die noemt. Ook tal van kleine nieuwigheden die het browsen moet vergemakelijken zullen aanwezig zijn.

Een eerste bèta was gepland voor 10 februari, maar deze is nu uitgesteld tot maart. De uiteindelijke versie moet in het derde kwartaal van 2006 verschijnen, nog voor Windows Vista en Internet Explorer 7 dus.