2min

Tags in dit artikel

, ,

De Dragon Media Group heeft een aantal noviteiten toegevoegd aan haar pas uitgebrachte HBcarPC. De HBcarPC is een volledige PC ter grootte van een autoradio.

De HBcarPC is sindskort te verkrijgen en is in vier versies te verkrijgen. De goedkoopste versie heeft een Intel Celeron 2,0GHz processor, 512MB geheugen, 64MB videogeheugen, 100Mbit ethernet, een DVD speler, een 40GB harde schijf, drie USB 2.0 poorten en één FireWire poort. Bij deze versie hoort ook nog een 7 inch LCD scherm en een diNovo keyboard en muis van Logitech.
De duurdere versies zijn voorzien van betere hardware en grotere LCD schermen.

Het bedrijf biedt nu ook een interne shutdown controller aan op de PC’s, waarmee de HBcarPC automatisch in- en uitgeschakeld kan worden, zonder dat daarvoor een extern apparaat voor benodigd is. Ook kan er nu gekozen worden voor een Intel Celeron M processor, wat de prestaties en het stroomverbruik van het apparaat ten goede komt.

Het navigatiepakket dat het bedrijf aanbiedt is uitgebreid met het nieuwe Travelbook 6 map & guide softwarepakket dat een naadloze samenwerking vormt met de HBcarPC bedieningssoftware. Deze navigatiesoftware heeft naast Benelux ook Europa als optionele toevoeging.

Behalve de vier standaardpakketten die het bedrijf aanbiedt, kan men ook een eigen systeem samenstellen waarbij de standaardsystemen wel als basis dienen.
Verder is het vanaf nu mogelijk om met CARTV, naast Digitale Radio, ook Digitale Televisie beschikbaar te maken op het systeem van de HBcarPC. Door middel van de verschillende configuratiemethodes kan er optioneel geschakeld worden tussen Computer, Digitale TV of enig andere externe videobron (Xbox / Playstation).

Meer informatie over de HBcarPC is te vinden op de site van het apparaat.