2min

Tags in dit artikel

, , ,

Speurders.nl gaat in samenwerking met de Limburgse kringloopwinkels BIS-BIS en Rd4 een nieuw kringloop concept opstarten. In de praktijk betekent dat dat de kringloopwinkels gaan helpen om de tweedehands spullen op Speurders te verkopen.

Bij het zogenaamde KringVerkoop concept kunnen particulieren hun tweedehands artikelen uit handen geven aan de specialisten van de kringloopwinkel. Behalve dat de artikelen dan op Speurders.nl komen te staan, worden de artikelen ook in de kringloopwinkels van BIS-BIS en Rd4 aangeboden.
De samenwerking is redelijk uniek te noemen, omdat sites als Speurders en Marktplaats als grote concurrenten van kringloopwinkels gezien worden.

Mensen kunnen goederen met een geschatte waarde van meer dan 200 euro, inleveren bij één van de deelnemende kringloopwinkels in Heerlen of Sittard, waarna de spullen in de winkel worden uitgestald. Daarnaast komt het artikel zogezegd ook op internet te staan. Uiteraard moet er voor de service wel iets betaald worden, namelijk 20 procent van de verkoopprijs. Daarnaast moet er nog een vergoeding van 20 eurocent worden betaald voor elke dag dat het product in de kringloopwinkel ligt.

Speurders denkt met het idee veel mensen over te kunnen halen, die niet zitten te wachten op de rompslomp die het verkopen van een artikel op internet met zich meebrengt. Behalve dat de kringloopwinkels op deze manier ook een nieuwe impuls krijgen, breidt Speurders ook weer haar naamsbekendheid uit, waardoor er dus een WIN-WIN situatie ontstaat.
Mensen die interesse hebben om hun artikelen op deze manier te verkopen kunnen voor meer informatie terecht op http://www.speurders.nl/geengedoe.