2min

Tags in dit artikel

, ,

In de volgende zes maanden zal Microsoft proberen haar zoekmachine te verbeteren en uit te breiden. Hiermee hoopt het bedrijf Google te overtreffen.

Neil Holloway, woordvoerder van Microsoft legde duidelijk uit hoe, waar en wanneer dit zou gebeuren. De vernieuwde search zou gebundeld worden met Messenger en Hotmail. Hiermee hoopt het bedrijf een grotere doelgroep aan te spreken. Op andere markten zou dit misbruik zijn van de marktpositie, maar Holloway verklaart dat dit ten opzichte van Google eerlijke cocurrentie is en nodig is.

De nieuwe search wordt niet in Windows Vista geïntegreerd. Volgens Holloway omdat Google niet blij zou zijn als een zoekmachine die twee keer zo goed, twee keer zo snel en twee keer zo efficiënt is onmiddellijk in Windows ingebakken zit. Wederom vanwege de monopolipositie die het bedrijf bezit dus.

Holloway legde nog uit op welke manier de nieuwe search superieur zou kunnen zijn aan Google. Hij verklaart dat wanneer gebruikers iets zoeken, 50 procent niet terechtkomt op de juiste URL. Hier zou verandering inkomen volgens de woordvoerder. In de nieuwe search zou het bijvoorbeeld mogelijk zijn om onmiddellijk huizen te zoeken in een bepaalde prijscategorie en met een aantal eisen. Een reastaurant zoeken met precies dat typisch eten in die bepaalde streek zou ook makkelijk zijn. Of Microsoft deze beloftes zal waarmaken is nog maar de vraag.

Beter zijn wil natuurlijk niet altijd zeggen dat men meer gebruikers zal aantrekken. De meeste mensen zijn inmiddels zo vertrouwd aan Google dat Microsoft hard zal moeten werken dit idee te realiseren. De search zou eerst in de Verenigde Staten verschijnen samen met Groot-Brittannië, gevolgd door Europa. Alle voorziene continten zouden beschikking hebben over de nieuwe search in de komende 6 `& 9 maanden.