1 min

Tags in dit artikel

, ,

Sinds december kunnen bedrijven de nieuwe .eu domeinen registreren en na 7 april kunnen particulieren dat doen. Dat is gedaan om te voorkomen dat particulieren websites met de merknamen van bedrijven gaan registreren. De strijd om de domeinnamen is er echter niet minder om.

Zo bleek het domein polo.eu zeer gewild te zijn. Volkswagen wilde de naam hebben voor haar gelijknamige auto, maar ook kledingfabrikant Ralph Lauren wilde de site hebben. Ralph Lauren is ook eigenaar van het polo.com domein, maar greep er dit keer helaas naast. Het bedrijf was precies drie minuten en 24 seconden later dan Volkswagen, die zich nu dus de gelukkig eigenaar van het domein mag noemen. Levensmiddelenfabrikant Nestlé wilde het domein ook wel hebben voor haar polo snoepje, maar was eveneens te laat.

Volkswagen moet nog wel aantonen dat het de merknaam Polo geregistreerd heeft, maar dat zal niet al te veel moeite zijn.
Registreerder NetNames liet ook nog weten dat de online winkel Amazon maarliefst 22 aanvragen indiende en VoIP softwarebouwer Skype zestien stuks. Google stelde zich tevreden met alleen het domein Google.eu.

Opmerkelijk was trouwens ook dat PricewaterhouseCoopers fouten maakte bij de aanvraag voor de pwc.eu en pricewaterhousecoopers.eu domeinen. Op zich niet heel raar, ware het niet dat het bedrijf zelf aangesteld is voor het controleren van aanvragen.