Polycom komt met nieuwe mogelijkheden voor AWS en Microsoft Teams

Stay tuned, abonneer!

Polycom laat aan Techzine weten over uitbreiding van de relaties met Microsoft, Amazon Web Services, Zoom en BlueJeans. Dit leidt tot nieuwe mogelijkheden waardoor de Polycom Trio-klanten voorzien moeten worden in de beste samenwerking op verschillende platformen.

Zo ondersteunt Polycom Trio voortaan Microsoft Teams bij vergaderopties en telefoongesprekken in de Teams-app voor smartphones. Dit is de nieuwste toevoeging aan een samenwerking op het gebied van voice-endpoints, video-endpoints en video-interoperabiliteit die al 15 jaar duurt.

Anderzijds blijft Polycom samenwerken met AWS, om innovaties op het gebied van natuurlijke taalverwerking naar vergaderruimtes te brengen. Dit levert bijvoorbeeld integratie van Alexa for Business op, waardoor de Polycom Trio de Alexa Voice Service (AVS) gebruikt en weergeeft op het apparaat. Door dergelijke innovaties krijgen gebruikers toegang tot alle opties van Alexa vanaf de vergadertelefoon, zonder daarbij extra hardware in te hoeven zetten.

Andere partijen

Daarnaast leveren samenwerkingen met BlueJeans en Zoom ook nieuwe mogelijkheden op. De Polycom Trio is voortaan namelijk gecertificeerd om te werken met het nieuwe vergaderplatform voor de moderne werkplek van BlueJeans. Zoom zal de eerste videocommunicatie-aanbieder zijn die zijn software in de vergadertelefoon integreert.

Die integratie maakt het voor de Polycom Trio mogelijk de all-in-one speakerphone te zijn, alsmede de controleur voor het op software-gebaseerde videovergaderruimte-systeem Zoom Rooms. De twee partijen werkten samen om flexibiliteit te leveren aan klanten en partners om samenwerking via Zoom goed te laten werken via Polycom.

De aankondigingen staan in het teken van Enterprise Connect, een conferentie die momenteel plaatsvindt. Polycom laat hier bijvoorbeeld op de eigen booth en die van AWS een demo van de integratie van Alexa for Business zien. Ook de oplossing van Zoom en Polycom wordt tijdens Enterprise Connect gepresenteerd.