1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het bedrijf Immerson bezit het patent op de vibreertechnologie momenteel aanwezig in een aantal consolecontrollers. Sony en Microsoft zouden onterecht gebruikt gemaakt hebben van deze technologie en werden in 2003 aangeklaagd.

Microsoft was niet zo volhardend als Sony en sloot onmiddellijk een deal met Immerson. Microsoft kocht 10% van de aandelen en kon de technologie in haar controllers blijven gebruiken. Sony daarentegen was niet zo toegevend met een rechtszaak tot gevolg. In 2004 gaf de rechtbank Sony een boete van maar liefst 76 miljoen euro. Daarbij mochten de Playstation 2 consoles met bijgeleverde controllers, losse controllers en een vijftigtal games die gebruik maken van de technologie niet meer verkocht worden.

Sony ging tegen dit vonnis in beroep, en mocht tijdens het proces de producten blijven verkopen. Rechter Claudia Wilken wees het beroep deze week echter af, waardoor er slechts één mogelijkheid meer overblijft voor Sony. Er loopt nog steeds een zaak bij het Hof van Beroep, waar alle hoop nu op gevestigd is. Indien Sony deze verliest moet het bedrijf de boete betalen en de eisen inwilligen.