1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Al eerder werd bekend dat Microsoft dit weekend gratis toegang zou verlenen tot Xbox live, maar Microsoft liet destijds weten dat het bericht te vroeg naar buiten was gekomen en dat het gratis weekend opgeschort werd. Nu heeft het bedrijf laten weten dat het toch doorgaat.

Dat betekent dat dit weekend iedereen gratis gebruik kan maken van de Xbox Live Gold diensten van Microsoft. Nou ja, iedereen, alleen de Amerikaanse Xbox gamers.

Deze Live Gold dienst is uitgebreider dan de gratis Silver variant. Zo hebben gamers met een Gold abonnement de beschikking over betere gamer feedback, een betere contactenlijst en hebben ze daarnaast toegang tot betere online spelletjes.

Normaliter moet er voor een Gold abonnement 49,99 dollar per jaar worden betaald, maar dit weekend dus niet. Het gratis Gold Weekend gaat vandaag in en eindigt op zondag 2 april.
Het weekend is gesponsord door provider Verizon, die op deze manier haar breedbandverbindingen onder de aandacht wil brengen. Om het weekend een beetje speciaal te maken worden er tijdens het weekend een aantal zaken georganiseerd. Zo kunnen gamers een spelletje spelen tegen bekende mensen of tegen Ubisofts eigen professionele Frag Dolls gameteam.

Daarnaast is er extra high-definition content van muzikanten voorhanden naast andere extra content.