2min

Tags in dit artikel

, , ,

Via de weblog Jaggle.nl is het mogelijk om aan de uitgelekte Playboy fotoserie van Bridget Maasland te komen. Veel moeite hoeft de opgewonden internetter niet te doen, slechts een mailtje naar de weblog volstaat om het paascadeautje zaterdag nog vers in de inbox te hebben.

Met deze opmerkelijke actie probeert Jaggle onder de sommatie van Playboy uit te komen. Het blad heeft namelijk met gerechtelijke stappen gedreigd nadat meerdere websites de foto’s hadden gepubliceerd.

De weblog meent de serie via een anonieme lezerstip te hebben bemachtigd. De belangstelling is enorm, "Het eerste uur kregen we al zo’n 5000 mailtjes binnen van lezers. Momenteel ontvangen we nog steeds zo’n 60 tot 80 mails per minuut", volgens weblogger Zwelgje.

We kunnen wel stellen dat Playboy hier "absoluut niet blij" mee is, het blootblad wil stappen ondernemen tegen de actie van Jaggle. Playboy zelf meent dat de foto’s niet zijn uitgelekt via de eigen redactie. Voorheen heeft het blad wél eens expres foto’s uit laten lekken, "Dat deden we dan een of twee dagen van te voren. Nooit twee weken voordat het blad in de winkels lag", aldus de woordvoerder van Playboy. We kunnen dus niet spreken van het moedwillig lekken van de naaktfoto’s.

Jaggle is niet bang voor eventuele sancties van Playboy. "Als het tot een kort geding komt, gaan we het met vertrouwen tegemoet".

Voor de geïnteresseerden, de editie met de shoots van Bridget ligt 20 april in de schappen.

Edit:
Gebleken is dat de foto’s niet verzonden zullen worden per mail, zie ook dit bericht.